Läsvärt

Den här sidan är återigen öppen för alla som är intresserade.
När nytt material publiceras kommer det gamla materialet att läggas på medlemssidan som enbart är för medlemmar

CuraTora

 

Samtliga kapitel  av Vangelo Delle Streghe kommer på sikt att publiceras här.
Håll utkik eftersom de inte kommer att publiceras i en följd.

 

Tidigare publicerat

  • Vangelo Delle Streghe ur Correlliansk synvinkel
  • Vangelo Delle Streghe - Kapitel 1 Hur Diana födde Aradia
  • Våra gudasläkter i Norden del 1
  • Vangelo Delle Streghe - Kapitel 2

 

Artikeln nedan publicerades 2015-08-19

 

Vangelo Delle Streghe - Kapitel 3

Hur Diana skapade stjärnorna och regnet

Diana var den som skapades, före alla skapelser; i henne fanns allt, från henne själv, det första mörkret, hon delade sig, till ljus och mörker blev hon delad. Lucifer, hennes broder och son, hon själv och hennes andra halva, var ljuset.
Och då såg Diana att ljuset var så vackert, ljuset som var hennes andra halva, hennes broder Lucifer, hon längtade efter det med mycket stort begär. Hon önskade att hon återigen kunde ta emot ljuset i hennes mörker, att svälja den i hänryckning, i glädje, hon darrade av lust. Denna lust var Gryningen.

Men Lucifer, ljuset, flydde från henne, och ville inte ge henne det hon önskade, han var ljuset som sträcker sig till de mest avlägsna delarna av himlen, musen som flyr katten.
Då gick Diana till Börjans fader, till mödrarna, anden som var före den första anden, och beklagade till dem att hon inte kunde segra med Lucifer. Och de prisade henne för hennes mod, de berättade för henne att för att stiga måste hon falla, för att bli chef över gudinnorna måste hon bli en dödlig.
Och i alla tider, inom ramen för tiden, när världen skapades, gick Diana på jorden, som Lucifer gjorde, som hade fallit, och Diana lärde sig magi och trolldom, som kom med häxorna, älvorna och trollen – alla som är som människor, men ännu inte dödliga.

Det kom sig då att Diana tog formen av en katt. Hennes bror hade en katt som han älskade mer än alla andra varelser, och den sov varje natt i hans säng, en katt vackrare än alla andra varelser, en älva – men det visste han inte.
Diana klarade av att tillsammans med katten ändra form, så hon låg med sin bror, och i mörkret gick hon tillbaka till sin egen form, och så blev Lucifer fader till Aradia. Men på morgonen när han fann att han låg med sin syster, och att ljuset hade erövrats av mörkret, blev Lucifer väldigt arg, men Diana sjöng för honom en besvärjelse, en sång av makt, och han var tyst, den sången om natten som lugnar till att sova, han kunde inte säga någonting. Så Diana med sina listiga angrepp med trolldom charmade honom så att han gav henne kärlek.

Detta var den första fascination, när hon nynnade låten var det som surrande bin (eller toppen av en snurrande runda), en spinnrock som spinner liv. Hon spann liv i alla män, alla ting spanns från hjulet av Diana. Lucifer vände hjulet.

Varken häxorna eller andarna kände Diana, detsamma gällde älv var inte känd av häxorna och andar, älvor och alver som bor i öknen, trollen, som deras mor, hon gömde sig ödmjukt och var en dödlig, men genom hennes önskan reser hon sig över allt. Hon hade en passion för trolldom och blev så kraftfull i detta, att hennes storhet inte kunde döljas.

Och så hände det en natt, vid mötet med alla trollkunniga och älvor, att hon förklarade att hon skulle göra himlen mörkare och förvandla alla stjärnor till möss.

Alla de som var närvarande sade –
”Om du kan göra sådana främmande saker, har kommit till sådan kraft, skall du bli vår drottning.”

Diana gick ut på vägen, hon tog blåsan från en oxe och en bit häxmynt som har en kant som är knivvass – med sådan mynt skär häxan ut jorden i männens fotspår – och hon skär jorden, och med den och många möss fyller hon blåsan, och blåste upp den tills den brast.
Och det hände ett stort underverk, för jorden som var i blåsan blev till den runda himlen, och i tre dagar regnade det, mössen blev till stjärnor eller regn. Och när hon gjort stjärnorna och regnet blev Diana Drottning över Häxorna, hon blev den katt som styrde över stjärnmössen, himlen och regnet.


Välkommen till www.nerthus.se

 

Mer om Wicca

Myter

Etik

Manifest

9 Principer

Högtid / Sabbat

Månceremoni / Esbat

Vem är präst / prästinna

Wiccan Rede

 

 

Besök gärna vår Facebooksida som heter Nerthus, den är öppen för alla.

 

  

RITUALER

Vi kommer att ha olika ritualer online så att vi kan göra saker tillsammans även om vi kanske bor långt ifrån varandra eller av annan anledning inte kan träffas.

Vi firar Skördefesten torsdagen den 21 seprember kl 20.00. Välkomna till vårt ritualrum.

Dessa online-ritualer sker via en chat.
Gå till Ritualer online uppe i rubriklisten så hittar du mer information och länken till chatten längst ned på den sidan.

 

NYHETSBREV

Vill du ha information om när det händer något nytt? Anmäl dig här.

OBS! detta är inte detsamma som att bli medlem i Nerthus 

 

Länkar för mer information

Länkar till medlemmars hemsidor


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)